top of page
Søk
  • Forfatterens bildedalmixx

Løpetid, dag 12

Det har vært noen hektisk par dager nå. Igår prøvde vi parring for første gang - Kelvin (og eier) tok den heldigvis korte turen fra Oslo og hit og gjensynsgleden var stor. Inca var tydeligvis klar, og etter å ha rast fra seg litt stilte hun seg velvillig opp, la halen til side og ventet på at den utkårede skulle gjøre sin del for å fullbyrde dette arrangerte ekteskapet :) Dessverre for henne, og for oss, var ikke Kelvin helt sikker på hva hans rolle i dette her var. Etter en stund med prøving og feiling var det bare å akseptere at det ikke kom til å gå der og da.


Vi prøvde så igjen samme ettermiddag, med samme resultat. Kanskje det var for tidlig, eller Kelvin fortsatt for ung? Planer ble lagt, og idag tidlig tok jeg en ny tur til veterinær for å sjekke progesteronnivået til Inca. Svaret kom kjapt og hun var absolutt klar for parring. Ny tur for Kelvin og med akkurat det samme resultat som dagen før - tydelig gira, men noe parring var tydeligvis ikke på hans agenda heller idag.


Da gjensto det to alternativ - én: å kjøre til Moss for kunstig inseminasjon, og to: benytte back-up løsningen med den andre hannhunden som på forhånd var godkjent match av NDK's avlsråd. Praktisk nok har de samme eier, så han ventet i bilen. Arrangert ekteskap nr. 1 ble terminert på stedet og Kelvin får prøve lykken senere. Alvar (Price-Spot's Inside Man) visste akkurat hva han skulle gjøre og etter litt klabb og babb var parringen fullført. Første gang for begge, så litt øving måtte til :) I morgen skal vi ta en bonusrunde, for å forsikre oss om at alt går som det skal. Og etter det gjenstår det bare å vente.Litt om Price-Spot's Inside Man:

Alvar er en levertegnet hannhund fra et særdeles vellykket kull - både med tanke på utstilling, temperament og helse. Han er norsk utstillingschampion, har selv blitt BIR (Best i rasen) på utstilling, har 22 CK -premieringer (Championkvalitet) og er en stødig og trygg gutt. Med andre ord et svært godt andrevalg. Og når det først ble slik som det ble - så kan det jo også sies at flere anbefalte Alvar i prosessen med å finne den rette hannhunden til Inca. Så sånn sett så var det kanskje meningen at det ble slik?

Nå begynner enda en periode med venting, før vi får bekreftet om parringen var vellykket...


Bilde til høyre: Alvar som valp


Helt avslutningsvis: jeg vet det er mange interesserte valpekjøpere som følger spent med nå. Listen med potensielle familier har blitt litt mindre da noen har vært heldige å funnet valp andre steder - men det er likevel en stor liste i forhold til antall valper som kommer til å bli født, dersom parringen er vellykket. Jeg ber derfor om forståelse for at det fortsatt vil ta noe tid før jeg kan følge opp med interesserte. Jeg vil nødig bygge opp forventninger og jeg har allerede svart til samtlige som har kontaktet meg at jeg ikke kan love noe enda. Jeg følger opp med alle når tiden er inne.

131 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Innlegg: Blog2_Post
bottom of page